Производи и операције

Уређај за пумпање азота AP-II

ОВАЈ УРЕЂАЈ ЗА ПУМПАЊЕ АЗОТА МОНТИРА СЕ НА ПРИКОЛИЦУ И ИМА ТРИ ГЛАВНЕ КОМПОНЕНТЕ: СКЛАДИШНИ РЕЗЕРВОАР, СИСТЕМ ЗА ПУМПАЊЕ И ГРЕЈАЧ (ВАПОРИЗАТОР).

Течни азот чува се у посебном суду под притиском на температури од  -1950 C (-3200 F). Та посуда је заправо велика термос боца са двоструким омотачем. Унутрашњи резервоар је посуда од нерђајућег челика под притиском и у њој се течни азот чува. Спољашњи челични омотач представља изолациони простор који привлачи околни вакуум. Приближно 8″ посебне „перлитне“ изолације и полиране унутрашње површине додатно помажу да се смањи пренос топлотног зрачења. Течни азот у складишту не губи непрекидно мали проценат производа због испаравања, али се може чувати више недеља с минималним губитком производа. Течни азот из резервоара утиче у помоћну пумпу путем цеви од нерђајућег челика. Ова помоћна пумпа је хидраулична центрифугална пумпа са могућношћу рада са криогеним течностима. Помоћна пумпа подиже притисак течног азота за до 827 kPa (120 PSI). Азот се потом под притиском од 827 kPa (120 PSI) одводи у криогенску пумпу високог притиска. Ова пумпа је волуметријска троцилиндарска („Triplex“) пумпа која може да произведе притиске до 10,000 PSI (70 mpa). Троцилиндарска пумпа подиже притисак течног азота до жељеног радног притиска. Из пумпе високог притиска течни азот потискује се кроз низ спиралних цеви од нерђајућег челика које се загревају врелим ваздухом из дизел горионика. Течни азот у овим спиралним цевима апсорбује топлоту и претвара се у гас. Гасовити азот на температури од 100 – 650 C (500 – 1500 F) коначни је производ који се добија на крају процеса и има различите примене.

ПРИМЕНЕ УРЕЂАЈА ЗА ПУМПАЊЕ АЗОТА AP-II

ОБРАДА КИСЕЛИНОМ И ФРАКТУРИРАЊЕ:

N2 као додатак флуидима стимулише повратно струјање без клиповања.

Резултати су брже враћање у производњу, боље чишћење и побољшана продуктивност.

СУВО ТОРПЕДОВАЊЕ:

Истискивање флуида бушотине путем N2 пре набушавања елиминише клиповање, спречава загађење слоја и смањује време рада бушаћег постројења.

ХИДРАУЛИЧКО НАБУШАВАЊЕ:

N2 омогућава повећање брзине бушења до 300 одсто, што доводи до веће производње бушотине и у неким случајевима смањује потребу за стимулацијом.

ПУШТАЊЕ БУШОТИНЕ У ПРОИЗВОДЊУ:

Кад је у питању освајање, клиповање се елиминише а време рада бушаћег постројења се смањује када се бушотина пушта у производњу циркулацијом гасом N2.

РАДНИ АЛАТИ И ПАКЕРИ:

Коришћењем N2 елиминишу се грешке током постављања надувавајућег дубинског пакера еф, спречава се разређивање или загађење слојних флуида.

ИНХИБИЦИЈА КОРОЗИЈЕ

N2 у великој мери повећава брзину третмана, обезбеђује јединствени контакт инхибитора, елиминише клиповање.

ИСПИТИВАЊЕ КОЛОНЕ БУШАЋИХ АЛАТКИ:

N2 елиминише контаминацију узорка и смањује проблеме с пакером током испитивања колоне бушаћих алатки, обезбеђујући прави узорак флуида лежишта.

БУШЕЊЕ ГАСОВА:

Бушење уз помоћ N2 елиминише опасност од дубинских експлозија и смањује захтеве за сабијање.

БОРБА ПРОТИВ ГУБИТКА ЦИРКУЛАЦИЈЕ:

N2 брзо смањује тежину исплаке у колони, а гас се лако уклања када тежину исплаке треба повратити. У индустријама повезаним с нафтним пољима, азот се све више примењује у постројењима за природни гас, рафинеријама и цевоводима.

ПРОЧИШЋАВАЊЕ:

Коришћењем инертног N 2.  за чишћење посуда и цевовода елиминише опасност од унутрашње експлозије током пуштања у рад или поправки на постројењу.

ИСПИТИВАЊЕ ПРИТИСКА:

N2 погодан је за брз, суви тест без опасности од унутрашње експлозије и без испитних флуида заосталих у водовима или посудама.

УРЕЂАЈ ЗА ПУМПАЊЕ АЗОТА

Произвођач CANADIAN FRACMASTER LTD.
Модел Trailer mounted nitrogen unit 055
Серијски број

 

CFM 01988001
Година производње 1988.
Тежина с течним азотом 23 810 кг
Тежина без течног азота 15 350 кг

 

ПРИКОЛИЦА
Произвођач FRUEHAUF
Серијски број 2H8V03629KT000101
Број осовина две
Број гума осам + један
Димензије гума 11 X R22.5
Притисак у гумама 700 Kpa

 

КАПАЦИТЕТ УРЕЂАЈА ЗА ПУМПАЊЕ АЗОТА
Запремина азота у гасном стању за хладни крај УП 2″ 15 300 Sm 3 /h на 686 бара
Запремина азота у гасном стању за хладни крај УП 2,5″ 9 300 Sm 3 /h на 535 бара
Како бисмо Вам омогућили боље корисничко искуство, ова страница користи колачиће (cookies) Употреба колачића У реду