Цементација, стимулација и Gravel-pack опремање бушотина

СЛУЖБА ЦЕМЕНТАЦИЈА И СТИМУЛАЦИЈА (ЦИС)

Служба цементација и стимулација пружа услуге у области Цементација

  • Примарна цементација
  • Ремонтна цементација под притиском
  • Постављање цементних чепова и ликвидација бушотине

Наши системи за упумпавање и хомогенизацију цементне каше су ефикасни и поуздани, и пружају могућност квалитетне услуге са акцентом на практичност решења при извођењу на терену.

Сви цементациони агрегати, опрема и материјал се налазе у бази Зрењанин, што нам омогућава брз одговор на захтев.

Спуштање колоне

Служба ЦИС нуди економичне методе и решења како би постигли успешно спуштање колоне до коначне дубине при широком спектру постојећих услова у бушотини. У томе нам помажу искусне екипе за спуштање колоне, као и модерна опрема.

Хемијска обрада

Употребом киселинских раствора, прилагођених за конкретне услове, фокусирани смо на инжењерски приступ и разумевање резервоар стене, тако да можемо постићи дугорочно повећање производње. Хемијска обрада се такође примењује у случајевима где је потребно чишћење прибушотинске зоне од парафина, асфалтена итд.

Лабораторија

Служба цементација и стимулација у свом саставу има модерну лабораторију, која се налази у бази Зрењанин. У лабораторији се анализирају цемент и цементне мешавине у складу са ИСО10426 стандардом (АПИ Спец.10) за стандарне процедуре, као и експерименталне анализе у циљу побољшања и развоја. Ради се и на анализи и развоју полимерних гелова, као подршка при решавању проблема изолације отворених интервала.

     

Како бисмо Вам омогућили боље корисничко искуство, ова страница користи колачиће (cookies) Употреба колачића У реду